ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE PROIZVODA

Živimo u području gdje su zime hladne i suhe pa je ulaganje u ovlaživač zraka, pročišćivač zraka ili raspršivač mirisa za vaš dom nedvojbeno jedan od najpametnijih poteza koje možete učiniti za svoje zdravlje i kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru. Oni su izvrstan alat koji vam može pomoći u borbi protiv svega, od rastjerivanja ustajalog zraka do pojave običnih bolesti uzrokovanih hladnoćom i virusa koji se prenose zrakom. Oni čak pomažu spriječiti da se vaša koža isuši kada uključite grijanje. Kao i svi drugi uređaji koji koristi vodu ova vrsta uređaja zahtijeva osnovno održavanje i redovito čišćenje kako bi radila najbolje. Srećom, čišćenje vašeg ovlaživača zraka je brz i jednostavan proces, a postaje sve lakši uz kontinuirano održavanje.

Održavanje vaših uređaja čistim važno je iz nekoliko razloga. Prije svega, to je neophodan zadatak kako biste osigurali da on radi ispravno. Kao i svi drugi uređaji, ako ih ne održavate na pravi način, neće trajati onoliko dugo koliko bi mogli i nećete dobiti najviše za novac koji ste potrošili.

Međutim, najvažniji razlog zašto biste trebali održavati svoje uređaje za poboljšanje zraka čistima je izbjegavanje rizika potencijalnog širenja štetnih bakterija i plijesni u zrak. Bez odgovarajuće dezinfekcije i čišćenja, voda u vašem npr. ovlaživaču samo će stajati tamo. Ako uključite svoj ovlaživač zraka bez da ste ga temeljito očistili, tada riskirate ispuštanje čestica ustajale vode u zrak koji u konačnici vi i vaša obitelj udišete.

Ne samo da to kontaminira kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru, već udisanje te pare prožete bakterijama može dovesti do čitavog niza negativnih utjecaja na vaše zdravlje. To može uključivati napadaje astme, jak kašalj, upalu pluća, visoke temperature, gubitak apetita, tjeskobu i otežano disanje. U najekstremnijim slučajevima, koji mogu biti uzrokovani dugotrajnom izloženošću kontaminiranom zraku, možete početi razvijati respiratorne infekcije, ožiljke na plućima ili čak plućne bolesti.

Srećom, sve se ovo može izbjeći tako da odvojite nekoliko minuta za čišćenje svojih uređaja za poboljšanje kvalitete zraka prije upotrebe.

5 koraka za dubinsko čišćenje vaših uređaja za poboljšanje kvalitete zraka

Sljedeći ovih pet jednostavnih koraka moći ćete izvući najviše od svojih uređaja i poboljšati kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru.

1.      Isključite uređaj iz zidne utičnice. Uklonite i ispraznite spremnik za vodu (ako ga uređaj ima). Ovisno o vašem određenom modelu, uklonite druge dijelove s baze i razdvojite sve radi lakšeg prepoznavanja. Ako vaša jedinica uključuje zračne filtere, svakako ih također uklonite.

2.      Ulijte vodu u spremnik te dodajte Stadler Form sredstvo za čišćenje i uklanjanje kamenca. S četkom otklonite talog (ako je prisutan).

3.      S vodom isperite spremnik za vodu te prebrišite kućište s krpicom.

4.      Zamijenite stare filtere (ako su stariji od dva mjeseca) s jednim od Stadler Form protubakterijskih filtera.

5.      Uživajte u zdravom i ugodnom zraku optimalne vlažnosti koji vam omogućuje Stadler Form.

 

Primjer čišćenja uređaja možete vidjeti ovdje: 


 

Olakšajte si čišćenje vaših ovlaživača, pročišćivača i difuzora jednim od brojnih iz dodataka i sredstva iz Stadler Form ponude dodataka.

Kazete za evaporator, odnosno filteri osiguravaju optimalni učinak evaporativnih ovlaživača zraka (npr. Oskar, proizvođač Stadler Form). Zahvaljujući protubakterijskom postupku, materijal ostaje čist. Danas su nove kazete načinjene od biljnih i tekstilnih vlakana, bez plastičnoga okvira. Kako bi se održalo higijensko ovlaživanje i visoka razina učinkovitosti, kazete je potrebno zamijeniti svaka dva mjeseca. Primjenjivo za sve modele ovlaživače zraka OSKAR obitelji - Oskar, Oskar Little, Oskar Big te Karl Big.

 

Kocka ionskog srebra patentirana je švicarska tehnologija: neprestano ispuštajući ione srebra sprječava rast i razvoj bakterija i klica. Aktivira se odmah po dodiru s vodom te je idealna za ultrazvučne sustave (npr. Anton proizvođač Stadler Form), evaporator (npr. Oskar, proizvođač Stadler Form) te za proizvode za pročišćivanje zraka (npr. Robert, proizvođač Stadler Form). Primjenjivo za ovlaživače zraka familije Oskar, Eva, Karl Big i proizvod George.

 

Cleaner & Descaler, Stadler Form sredstvo za čišćenje i uklanjanje kamenca posebno je razvijeno za ovlaživače zraka. Jednostavan je za upotrebu, nježan prema materijalima, bez mirisa te brz i temeljit. Proizvod je biorazgradiv. Kako biste osigurali bolju higijenu i dulji životni vijek ovlaživača zraka, preporučujemo redovito održavanje. Nakon uporabe uređaj je higijenski čist i odmah spreman za upotrebu. Sredstvo za čišćenje i uklanjanje kamenca Stadler Form razvija i proizvodi Durgol®, originalni švicarski proizvod protiv kamenca.


ZAMJENSKI ULOŽAK PROTIV KAMENCA

Recite zbogom nadražujućoj bijeloj prašini koju proizvode ultrazvučni sustavi. Zamjenski uložak protiv kamenca tvrdu vodu pretvara u meku, time smanjujući nepoželjnu emisiju čestica kalcija u okolišu. Učinkovita je tijekom jednog do tri mjeseca, ovisno o tvrdoći vode. Pogodna je za ultrazvučne sustave. Primjenjiv kod artikla EVA.


Uživajte u zdravom i ugodnom zraku optimalne vlažnosti koji vam omogućuje Stadler Form. Sve dodatke i sredstva za čišćenje uz brojne druge proizvode koji omogućavaju čist zrak u vašem domu možete pronaći na Stadler Form webshopu.

Natrag na novosti