VODIČ ZA KUPNJU OVLAŽIVAČA

Kako pronaći pravI ovlaživač i 10 razloga za KORIŠTENJE ovlaživač zraka

Kupnja ovlaživač nije lak posao. Postoji mnogo različitih kriterija koji mogu utjecati na odluku o kupnji. Neki od kriterija su objašnjeni u tekstu koji slijedi.


POVRŠINA SOBE

The room size is key when choosing the right humidifier. The rule here is that the volume is to be measured and not the area (area in m2 x room height). Generally speaking, manufacturers work on the basis of a room height of 2.5 metres for their recommendation of the room size.


NAMJENA

Consider where you would like to use your humidifier (e.g. living room, children's room or bedroom). Other criteria are important depending on the room for which you need the humidifier. Our online decision making aid can be found here: Product advisor


TEHNIČKA OPREMA

Različite tehničke karakteristike su više ili manje važne, ovisno o svrsi za koju se koristi ovlaživač. Na primjer, jarko osvijetljen LED zaslon nije nešto što bi željeli u spavaćoj sobi. To je razlog zašto bi LED trebao biti prigušen ili imati noćni način rada. U maloj sobi, važno je da se ne dogodi prekomjerno ovlaživanje. Stoga treba odabrati ovlaživač sa samoregulirajućim principom isparavanja.


SUSTAVI

U ovlaživanje sobu razlikujemo ultrazvučnih zraka, atomizera, isparivači, vaporisers i zračnim podloške. Svaki sustav ima svoje prednosti i nedostatke. To je razlog zašto biste trebali dopustiti sebi dovoljno vremena prilikom donošenja odluke. U ovoj sekciji možete pronaći pregled svih sustava.


TVRDOĆA VODE

Voda se može podijeliti u četiri različite razine tvrdoće vode (° dH = njemački stupanj tvrdoće vode):

 • Soft (as of 4 °dH)
 • Moderately hard (as of 7 °dH)
 • Rather hard (as of 14 °dH)
 • Very hard (as of 21 °dH)

S obzirom na vodu, sol se dodaje u vodu za smanjenje kamenca (ionskog izmjenjivača). Sol mijenja točku ključanja. To dovodi do pregrijavanja i deformacije vaporisera. S obzirom na ultrazvučne raspršivače, dodana sol je fino raspršena i rezultati na bijelom prašinom.

Preporučujemo pomoć isparivača ili zraka perač vode za tvrdu vodu.


ODRŽAVANJE

zahtjevi održavanja su veći kod tvrde vode nego kod meke vode. Temeljito čišćenje je doista imperativ u svim slučajevima kako bi se spriječio rast klica i bakterija. Preporučuje se kupnja uređaja koji se može očistiti bez ikakvih poteškoća.. Pribor, kao što su ulošci ili filteri, treba uzeti u obzir pri izračunavanju kupoprodajne cijene kao i oni koji moraju biti zamijenjeni s vremena na vrijeme.


POTROŠNJA STRUJE

Kada je zrak jako suh, uključite ovlaživač zraka kada god je to moguće. Ipak, još uvijek možete kontrolirati potrošnju energije: Da li je aparat ima higrostat ili ne je presudno. Higrostat se može koristiti za podešavanje željee vlažnosti. Ovlaživač se isključuje čim se to postigne. Različiti sustavi također se razlikuju po svojoj potrošnji električne energije.


VOLUMEN

Ako osoba reagira vrlo osjetljivo na zvuk, savjetovali bismo Vam kupnju ultrazvučnog uređaja. S obzirom na ultrazvučni raspršivača, vibracije membrana stvaraju ono što se često smatra neugodnoim brujanjem. Naši isparivači čine najmanju količinu buke.

Suhi zrak prvenstveno razvija u zimskim mjesecima kada značajna grijanja se odvija i vlažnosti u često padne ispod 30%. Otvaranje prozora ne pomaže, i to čak i ima suprotan učinak. Precizno objašnjenje relativne vlažnosti može se naći ovdje

 1. manje prehlada
  Naši sluznica treba određenu količinu vlage, kako ne bi došlo do upale tijekom zime. Ako je zrak presuh, to ostavlja otisak na cijeli naš imunološki sustav dugoročno.
 2. miran san
  Suhi zrak može biti uzrok nemirnog sna, kao da je cijelo tijelo je pod većim naporom nego što bi se bilo pri optimalnoj vlazi (40-60%). Uglavnom bebe i mala djeca reagiraju vrlo osjetljivo u tom pogledu.
 3. Smanjeni rizik od alergija
  Pelud i prašina vežu se lakše u vlažnom zraku, postaju teške, i padaju na tlo. Time se sprječava širenje pojave alergija.
 4. Nos ne krvari
  Nosna sluznica pati u suhom zraku te je više osjetljiva.
 5. Nema sušenja očiju
  U zimi, često se probudite uz svrbež ili pečenje očiju, ili s očima koje su teške. To je jasan znak suhog zraka. Ovlaživač zraka brzo i učinkovito rješava taj problem.
 6. Bolja koža
  Naša koža zahtijeva dobru osnovnu razinu vlage. Osim odgovarajućih kozmetičkih proizvoda, zdrava vlažnost je neophodna za očuvanje čvrste i zdrave kože.
 7. Blagi ambijent za drveni namještaj i podove
  Ako je zrak presuh, vlaga je nacrtana od čvrstih materijala, kao što su namještaj, zidovi i podovi prije svega. Kako vrijeme prolazi, drveni namještaj i oprema postaju suhi i krhki. Pravilnom vlažnošću može se to spriječiti. Trgovci drvenih podova često preporučuju određenu vlažnost (između 40 - 60%) jer inače kvaliteta podova više ne može biti zajamčena.
 8. Manje prašine i statički naboj
  Vlažan zrak osigurava da se događa manji statički naboj. To znači manje statična u kosi, a i od odjeće.
 9. Zdrave biljke u kući
  Tlo je dobar rezervoar za vlagu. Ako je zrak presuh, vlaga se uzima iz tla kućne biljke. To dovodi do bržeg isušivanja
 10. Instrumenti nisu u skladu
  Instrumenti kao što su klavir, gitara, violine i drugi gudački instrumenti ostaju očuvaniji ako se čuvaju pri određenoj vlažnosti.