VODIČ PRI KUPNJI GRIJALICE

KAKO PRONAĆI PRAVU GRIJALICU

Odabir prave grijalice za svoje posebne potrebe je izazov i zahtijeva prethodno znanje. U nastavku ćete naći nekoliko savjeta, kao i popis činjenica koji će vam pomoći s kupnjom idealne grijalice.

POVRŠINA SOBE

Nisu sve grijalice prikladne za sve veličine soba. Saznajte prije kupnje koja grijalica je prikladna u vašem slučaju. Općenito govoreći, proizvođači rade na temelju visine sobe 2,5 m.

NAMJENA

Grijalica je pogodana za mnoga područja. Na primjer, u dnevnoj sobi, dječjoj sobi, kuhinji, kupaonici, radnoj sobi, garaži, vikendici ili u slučaju kvara Vašeg sustava centralnog grijanja. Imajte na umu da je IP21 zaštita imperativ kada koristite grijalicu u kupaonici.

TEHNOLOGIJA

Postoje različite vrste tehnologije grijalica: PTC keramičke grijalicei, grijalice ventilatori, kvarc grijalice, uljni radijatori ili infracrvene grijalice. Testiranje različitih vrsta tehnologija se preporučuje iz razloga što nam svima odgovara nešto drugačije.

POTROŠNJA ENERGIJE

Potrošnja energije je visoka, ako se pozornost ne obraća na vrijeme i na razinu na kojoj je ventilator grijalice pokrenut. Troši točno onoliko koliko energije kako je navedeno (snage u vatima). Prema tome, grijalice nisu gutači snage iz razloga što proizvesti istu količinu topline kao i energije koju oni troše.br />

ZVUK

Grijalica radi na razini decibela koja vas ne bi trebala uznemiravati, no moguće je da proizvodi šumove i zvukove. Preporuča se da prije donošenja odluke o kupnji upalite grijalicu u dućanu i poslušate njen rad.

TEHNIČKA OPREMA

Danas, velika važnost se pridodaje opremi. S obzirom na grijalice, to se očituje u razini topline, da li postoji integrirani termostat, ili regulira razinu topline automatski, kao što je slučaj s prilagodljivim HeatTM kod grijalice Paul. Postoje čak i grijalice s daljinskim upravljačem.Paul. Postoje čak i grijalice s daljinskim upravljačem.

 1. Površina sobe

  Površina sobe je važan faktor jer nisu svi grijači pogodni za velike prostorije, ili to može potrajati predugo. Iz tog razloga, preporučujemo mjerenje prostorije prije svega, a zatim odaberite pravi grijač.

 2. Zaštita od pregrijavanja

  Provjerite da li vaš grijač ima zaštiu od pregrijavanja kako biste mogli napustiti prostoriju i ostaviti grijalicu upaljenu bez brige.

 3. Razina zvuka

  Grijalica radi na razini decibela koja vas ne bi trebala uznemiravati, no moguće je da proizvodi šumove i zvukove. Preporuča se da prije donošenja odluke o kupnji upalite grijalicu u dućanu i poslušate njen rad.

 4. PERFORMANSA PO VATU SNAGE

  Neki grijači su vrlo snažni (cca. 2'000 W), a drugi su prilično slabi (cca. 500 W). Što više toplinske energije želite grijač bi trebao biti jači.

 5. KONTROLA TEMPERATURE

  U idealnom slučaju, uključite grijalicu jednom i ona bi se trebala samoregulirati. Pobrinite se jda Vaša grijalica ima kontrolu temperature (integrirani termostat). To znači da nećete potrošiti mnogo vremena ručno prilagođavajući temperaturu.

 6. RAZINA TOPLINE

  Saznajte više o razinama topline koje su vam na raspolaganju prije kupnje. To će vam omogućiti da regulirate grijalicu kako je potrebno.

 7. PRIJELAZNO RAZDOBLJE (PROLJEĆE / JESEN)

  Prijelaz na proljeće i jesen može biti ugodnije s grijalicom. Grijalica služi kao vrlo dobar dodatak vašem sustavu centralnog grijanja, ako grijanje još nije uključeno ili je već isključeno.

 8. FROST ZAŠTITA

  Osigurati ste odabrali učinio grijač ima funkciju zaštite od zamrzivanja, na primjer, kako bi se spriječili nastanak mraza u svom apartmanu ili vikendici. Zamrzavanje se može spriječiti ako se grijalica održava jednoliku temperaturu tijekom dužeg vremenskog razdoblja.